Voorkeuzen gebruiken

Voorkeuzen zijn beschikbaar in Taakeigenschappen. U kunt de taakvoorkeuzen vinden in de lijst Voorkeuzen met de namen van opgeslagen voorkeuzen en opties zoals Voorkeuze opslaan, Lokale voorkeuzen beheren, Standaard en Servervoorkeuzen.

U kunt een van de taakvoorkeuzen in de lijst selecteren of een nieuwe voorkeuze maken op basis van de huidige geselecteerde opties in het venster Taakeigenschappen. Als een taak momenteel geen voorkeuze gebruikt, is de voorkeuze blanco: er wordt geen tekst weergegeven in de instelling Voorkeuzen. Bij alle eigenschappen worden de oorspronkelijke standaardinstellingen weergegeven. Wanneer u een taakvoorkeuze selecteert, worden alle instellingen bijgewerkt volgens de opgeslagen voorkeuze. Als u een afdrukinstelling wijzigt, wordt de lijst Voorkeuzen weer blanco.

Er zijn twee soorten taakvoorkeuzen:

• Lokale voorkeuzen worden opgeslagen op de lokale gebruikerscomputer en worden niet gedeeld met andere gebruikers. Lokale voorkeuzen zijn op elk moment beschikbaar als u het venster Taakeigenschappen opent. Voorkeuzen blijven op uw lokale vaste schijf staan totdat u ze verwijdert.

• Servervoorkeuzen zijn opgeslagen op de Fiery server en worden gedeeld met andere gebruikers van de Fiery server.

Wanneer u een servervoorkeuze voor een overdrachtmap selecteert, worden bij de taakeigenschappen in de Fiery Hot Folders Console de naam van de voorkeuze en bijbehorende instellingen weergegeven. Voor servervoorkeuzen wordt met de knop Vernieuwen de weergave bijgewerkt met de huidige instellingen op de Fiery server. U kunt ook Hot Folders inschakelen om de bijbehorende weergave van de instellingen van een servervoorkeuze automatisch bij te werken na een bepaald tijdsinterval. Raadpleeg Voorkeuren in Hot Folders instellen voor meer informatie.

Als u als beheerder bent aangemeld bij de Fiery server, kunt u in Command WorkStation een servervoorkeuze maken, bewerken, hernoemen, verwijderen, publiceren en de publicatie ervan ongedaan maken. In Hot Folders kunt u een lokale voorkeuze alleen opslaan in het venster Taakeigenschappen.

Lokale voorkeuzen maken

U kunt een lokale voorkeuze maken door in het venster Taakeigenschappen de instellingen te kiezen en deze vervolgens op te slaan in de lijst Voorkeuzen. Servervoorkeuzen en lokale voorkeuzen worden afzonderlijk in de lijst Voorkeuzen vermeld en door lijnen van elkaar gescheiden.

1. Dubbelklik in de Fiery Hot Folders Console op de overdrachtmap om het venster Instellingen voor overdrachtmappen te openen.
  2. Klik op Definiëren in het menu Taakeigenschappen om het venster Taakeigenschappen te openen.
  3. Pas de afdrukinstellingen voor elk tabblad naar wens aan.
  4. Klik onder Voorkeuzen op Voorkeuze opslaan.
  5. Selecteer Lokale voorkeuzen.
  6. Voer een beschrijvende naam in voor de voorkeuze en klik op Opslaan.
De voorkeuze wordt toegevoegd aan de lijst met beschikbare voorkeuzen. Lokale voorkeuzen zijn op elk moment beschikbaar als u het venster Taakeigenschappen opent. Voorkeuzen blijven op uw lokale vaste schijf staan totdat u ze verwijdert.

Lokale voorkeuzen bewerken

U kunt een lokale voorkeuze bewerken.

1. Dubbelklik in de Fiery Hot Folders Console op de overdrachtmap om het venster Instellingen voor overdrachtmappen te openen.
  2. Kies Definiëren in het menu Taakeigenschappen om het venster Taakeigenschappen te openen.
  3. Kies bij Voorkeuzen de optie Lokale voorkeuzen beheren.
  4. Selecteer de voorkeuze die u wilt bewerken.
  5. Wijzig de afdrukinstellingen. (Het veld Voorkeuzen wordt blanco.)
  6. Kies Voorkeuze opslaan in de lijst Voorkeuzen.
  7. Typ dezelfde voorkeuzenaam en klik vervolgens op Opslaan om de voorkeuze op te slaan.
  8. Klik op OK om de huidige voorkeuze met dezelfde naam te vervangen.

Lokale voorkeuzen verwijderen en hernoemen

U kunt voorkeuzen verwijderen of hernoemen.

1. Dubbelklik in de Fiery Hot Folders Console op de overdrachtmap om het venster Instellingen voor overdrachtmappen te openen.
  2. Klik op Definiëren in het menu Taakeigenschappen om het venster Taakeigenschappen te openen.
  3. Kies bij Voorkeuzen de optie Lokale voorkeuzen beheren.
  4. Selecteer de voorkeuze en kies een van de volgende mogelijkheden:
    • Als u de voorkeuze wilt verwijderen, klikt u op Verwijderen.

• Als u de voorkeuze wilt hernoemen, klikt u op Hernoemen, voert u een beschrijvende naam in voor de voorkeuze en klikt u op Opslaan.