Taken naar een overdrachtmap verzenden

U kunt een of meer taken verzenden via de Fiery Hot Folders Console of het bureaublad. Deze taken worden naar de opgegeven wachtrij verzonden of verwerkt volgens de opgegeven actie.

De instellingen van de taakeigenschappen worden toegepast op de taken die naar de overdrachtmap worden verzonden. Als u Standaard instelt bij Taakeigenschappen, worden taken afgedrukt met de standaardinstellingen van de Fiery server Als u een voorkeuze kiest, worden taken afgedrukt met de voorkeuze-instellingen. Raadpleeg Taakeigenschappen voor meer informatie.

Bij de Preflight-controle worden mogelijke fouten in de taak gedetecteerd. U kunt configureren op welke fouten wordt gecontroleerd en welke actie wordt uitgevoerd als een kritieke fout wordt aangetroffen.

Bepaalde bestandsindelingen bestaan uit meerdere bestanden, waarvan sommige niet zichtbaar zijn en headergegevens en andere informatie bevatten. Wanneer u een overdrachtmap gebruikt om meerdelige taken te verwerken, moet u alle bestanden voor de taak binnen een map verzenden. Daarmee zorgt u dat alle bestanden (inclusief de onzichtbare bestanden) tegelijk worden verwerkt. Wij raden u verder aan het tijdsinterval voor controle op taken in te stellen op 10 seconden of meer om te zorgen dat alle bestanden klaarstaan voordat de verwerking begint.

Een taak naar een overdrachtmap verzenden

U kunt een taak naar een Fiery server verzenden via een overdrachtmap of via het bureaublad.

Kies een van de volgende mogelijkheden:
  • Selecteer de overdrachtmap in de Fiery Hot Folders Console en klik op Bestanden downloaden in de taakbalk. Blader vervolgens naar het bestand dat u wilt downloaden, of typ de bestandsnaam, en klik op Selecteren.

• Sleep het bestand naar een overdrachtmap of kopieer en plak het in de map.

Wanneer u een bestand sleept naar een overdrachtmap die zich op dezelfde schijfpartitie bevindt, wordt het bestand verplaatst, niet gekopieerd. Wanneer u een bestand sleept naar een overdrachtmap die zich op een afzonderlijke partitie of schijf bevindt, wordt het bestand gekopieerd, niet verplaatst.

• Druk een document vanuit de oorspronkelijke toepassing af naar een bestand en geef de overdrachtmap op als de doelbestemming.

Meerdere taken verzenden als een map

Met bepaalde bestandsindelingen (JPEG, PDF of TIFF) kunt u meerdere bestanden in een gewone map verzenden naar een overdrachtmap.

Opmerking: Als Alle bestanden samenvoegen indien ingediend als map is geselecteerd in de instelling Type uitvoerbestand voor de specifieke invoerindeling (JPEG, PDF of TIFF), worden de afzonderlijke bestanden samengevoegd in een enkel PDF-bestand. Alleen bestanden van hetzelfde type (bijvoorbeeld alle JPEG- of alle PDF-bestanden) kunnen worden samengevoegd tot een enkel bestand.
U kunt op een van de volgende manieren een map verzenden naar de overdrachtmap:
  • Sleep de map naar de overdrachtmap.
  • Kopieer de map en plak deze in de overdrachtmap.
  • Klik met de rechtermuisknop op de map, kies Downloaden naar overdrachtmap en kies vervolgens de naam van de overdrachtmap (alleen voor Windows).

Meerdelige opdrachten verzenden in een map

Bepaalde bestandsindelingen bestaan uit meerdere bestanden, waarvan sommige niet zichtbaar zijn en headergegevens en andere informatie bevatten. Voor een meerdelige opdracht zijn al deze bestanden nodig wanneer u de opdracht verzendt.

Opmerking: Wij raden u aan het tijdsinterval voor controle op opdrachten in te stellen op 10 seconden of meer om te zorgen dat alle bestanden klaarstaan voordat de verwerking begint (raadpleeg Geavanceerde instellingen onder Een nieuwe overdrachtmap maken).
Wanneer u een hot folder gebruikt om meerdelige opdrachten te verwerken, moet u alle bestanden voor de opdracht binnen een map verzenden. Daarmee zorgt u dat alle vereiste bestanden tegelijk worden verwerkt.