Fiery XF 7.3

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Een taak schalen

U kunt taken schalen met een percentage door nieuwe afmetingen te typen of door te slepen. U kunt taken ook schalen op de breedte of hoogte van de media.

Taken die niet op de media passen, worden aangegeven met een rode rand. Als u te grote taken wilt afdrukken, moet u de taken verkleinen of als tilings afdrukken.

Standaard blijven bij vergrote en verkleinde taken de oorspronkelijke verhoudingen behouden. U kunt proportioneel schalen deactiveren door op de werkbalk te klikken op de knop Scale Proportionally (Proportioneel schalen).

1. Selecteer op de werkbalk het hulpprogramma Transform Job (Taak transformeren).
  2. Kies een van de volgende mogelijkheden:
    • Scale freely (Vrij schalen): Laat de aanwijzer op een hoek van de taak rusten. De aanwijzer verandert in een pijl met twee koppen. Sleep de taak naar het gewenste formaat.

• Schaal de taak door de afmetingen in te voeren: Typ op de werkbalk onder Scale (Schaal) een breedte en hoogte.

• Scale by a percentage (Schalen met een percentage): Klik op de werkbalk onder Scale (Schaal) op de percentageknop en typ een percentage in het vak voor de breedte of hoogte.

• Scale nested jobs uniformly (Geneste taken evenredig schalen): Klik op de zijbalk op Layout (Opmaak) en open het deelvenster Nesting. Selecteer vervolgens Uniform scaling (Evenredig schalen), typ een breedte en hoogte en klik op Apply (Toepassen).

• Scale to media size (Schalen op mediaformaat): Klik met de rechtermuisknop op de taak, klik op Scale (Schaal), klik op Fit to (Aanpassen) en klik op een item. U kunt een taak schalen op de breedte van een vel, de hoogte van een vel (niet beschikbaar voor media op rol) of op het paginaformaat. Wanneer u de taak op paginaformaat schaalt, wordt de taak geschaald op de afdrukbare breedte of hoogte van de media, afhankelijk van wat als eerste wordt bereikt.

U kunt een taak terugzetten op het oorspronkelijke formaat door met de rechtermuisknop te klikken op de taak en vervolgens op Reset Page (Pagina opnieuw instellen) te klikken.