Een bereik van IP-adressen toestaan of beperken

Beperk ongeoorloofde verbindingen met de Fiery Server door een bereik van IP-adressen te bepalen.

U kunt de toegang alleen toestaan voor het bereik van IP-adressen, of de toegang uitsluitend tot deze IP-adressen beperken. U kunt afzonderlijke bereiken onderhouden die u nodig hebt voor toestaan of weigeren. Opdrachten of taken die via ongeoorloofde IP-adressen worden verzonden, worden door de Fiery Server genegeerd.

Belangrijk: Er zijn twee versies van Configure en deze zijn specifiek voor de Fiery Server waarmee u bent verbonden. Dit is een gecombineerde procedure die de stappen beschrijft voor verbinding met een Fiery Server met FS100/100 Pro of ouder, en opmerkingen bevat voor FS150/150 Pro of nieuwer. Raadpleeg Welke versie van Configure gebruik ik? als u niet zeker weet welke versie van Configure u gebruikt.
  1. Kies Netwerk > Protocol > TCP/IP > Beveiliging in Configure.
    Opmerking: Als u bent verbonden met een Fiery Server met FS150/150 Pro, kunt u de instellingen die in deze procedure worden genoemd vinden in Beveiliging > IP-adresfilter.
  2. Selecteer het tabblad IPv4 en selecteer IPv4-filter inschakelen of selecteer het tabblad IPv6 en selecteer IPv6-filter inschakelen.
    Opmerking: Als u bent verbonden met een Fiery Server met FS150/150 Pro, schakelt u in plaats hiervan de selectievakjes IPv4-adresfilter en IPv6-adresfilter in.
  3. Als u verscheidene bereiken toevoegt, kiest u het type beleid dat u toepast op de meerderheid van de bereiken van IP-adressen die u wilt toevoegen. Kies Accepteren in de lijst Standaard filterbeleid om een bereik van IP-adressen toe te staan. Kies Weigeren om een bereik van IP-adressen te blokkeren.
    Opmerking: Gebruik de lijst Standaard filterbeleid als hulpmiddel wanneer u verscheidene bereiken na elkaar wilt toevoegen. Wanneer u het bereik definieert, kunt u Accepteren of Weigeren kiezen, ongeacht de standaardinstelling. Instellingen in de lijst Standaard filterbeleid gelden niet voor bereiken nadat u deze hebt toegevoegd.
  4. Klik op Toevoegen.
    Opmerking: Als u bent verbonden met een Fiery Server met FS150/150 Pro, klikt u in plaats hiervan op IPv4-adresfilter toevoegen of IPv6-adresfilter toevoegen.
  5. Kies in het venster dat wordt weergegeven Accepteren of Weigeren voor het bereik van IP-adressen.
  6. Typ het bereik van IP-adressen (IPv4) of typ het IPv6-adres en de lengte van het voorvoegsel (IPv6), en sla vervolgens de wijzigingen op.
  7. Herhaal de bovenstaande stappen om meer bereiken toe te voegen.
  8. Pas de wijzigingen toe of sla deze op.
    Belangrijk: Als u een bereik van IP-adressen instelt om te weigeren maar geen bereik instelt om te accepteren, is alle netwerkcommunicatie met de Fiery Server uitgeschakeld.