Kalibratiepagina meten

U kunt de spectrofotometer gebruiken om kleurvlakken te meten door elke strip met vlakken op volgorde te scannen.

Wanneer een strip met succes is gescand, wordt de indicator in het scherm groen en verschuift de pijl in het scherm naar de volgende strip. Als de strip niet met succes is gescand, wordt de indicator in het scherm rood en wordt u gevraagd het opnieuw te proberen.

1. Een nauwkeuriger meting verkrijgt u door diverse vellen wit papier onder de kalibratiepagina te leggen of door een achterplaat te gebruiken als deze beschikbaar is.
  2. Plaats de kalibratiepagina zo dat de strips horizontaal zijn en dat de scanrichting (aangeduid door de pijl bij het begin van de strip die in het scherm of op de kalibratiepagina wordt weergegeven) van links naar rechts is.
  3. Houd de spectrofotometer loodrecht op de scanrichting en plaats de punt van de meetopening op de witte ruimte bij het begin van de opgegeven strip.
  4. Houd de knop van de spectrofotometer ingedrukt en wacht op een signaal (een indicatie op het scherm of een geluid).
  5. Nadat u het signaal hebt ontvangen, schuift u de spectrofotometer langzaam maar gelijkmatig over de strip.
  6. Doe er ongeveer vijf seconden over om de hele strip te scannen.
  7. Laat de knop los wanneer u alle vlakken in de strip hebt gescand en de witte ruimte aan het einde van de strip is bereikt.
  8. Herhaal deze procedure voor alle strips in de volgorde die op het scherm wordt aangegeven. Voor zwart-witprinters is er een enkele strip.
  9. Wanneer u alle strips met succes hebt gescand, klikt u op Doorgaan om de meetresultaten te bekijken.