G7-kalibratieworkflow

G7-kalibratie wordt uitgevoerd tussen de Fiery server-kalibratie en het afdrukken van meetvlakken.

Kalibratie wordt toegepast boven op de Fiery server-kalibratie. In de G7-kalibratieprocedure selecteert u de kleurvlakopmaak voor het P2P-doel dat u wilt gebruiken, meet u deze, controleert u de resultaten en past u de instellingen desgewenst aan.
De G7-specificatie definieert standaardgrijswaardenkrommen die kunnen worden gebruikt om een gemeenschappelijke neutrale weergave van uitvoer op verschillende printers te maken. G7-kalibratie past de kleurenuitvoer van een printer aan de G7-specificatie aan door meetgegevens te gebruiken van een specifiek G7-doel (P2P-doel). Fiery Color Profiler Suite ondersteunt het afdrukken en meten van verschillende P2P-richtwaarden die worden gebruikt voor G7-kalibratie. U kunt met elk ondersteund meetinstrument meten.
  1. In het venster Opmaak kleurvlak selecteert u de Vlakkenset die u wilt gebruiken:
    • P2P51 (de nieuwere richtwaarde, een herziening van de oorspronkelijke)
    • P2P25Xa (de oorspronkelijke richtwaarde)
    • P2P51 willekeurig
    • P2P51 willekeurig 2up (aanbevolen voor tonerpersen voor losse bladen)
    Opmerking: De eigenlijke waarden die worden gebruikt in de richtwaarden, zijn vergelijkbaar, maar de nieuwere versie is een nauwkeurigere versie van de G7-specificatie.
  2. Klik op Afdrukken en meet de vlakpagina.
  3. Controleer de G7-meetresultaten grijsbalans.

Aangezien dit de G7-kalibratie is, wordt verwacht dat de resultaten mislukken. Het zijn de metingen van dit doel die worden gebruikt om de NPDC-krommen te berekenen die nodig zijn voor G7-kalibratie.

De NPDC (Neutral Print Density Curve) wordt afzonderlijk weergegeven voor CMY (composiet) en K (zwart). De grijsbalans is geplot als a*b*. In de tabel moet het gewogen gemiddelde minder dan 1,5 zijn om als groen te worden weergegeven.Het gewogen maximum moet minder dan 3 zijn om als groen te worden weergegeven.

4. (Optioneel) Klik op Correctieopties om de correctiekromme en geavanceerde opties weer te geven die op de vorming van de correctiekrommen worden toegepast. U kunt de standaardinstellingen behouden of wijzigen.
  5. Klik op OK om de P2P-vlakpagina opnieuw af te drukken met de NPDC-curven toegepast.
  6. Meet de vlakpagina's en bekijk de G7-resultaten.
  7. Als het G7-result goed is (alle resultaten worden weergegeven in groen), klikt u op Volgende. Als het resultaat niet goed is (een rood gemarkeerd resultaat), klikt u op Herhalen om het proces te herhalen. Het is niet ongewoon dat twee of drie herhalingen moeten worden uitgevoerd om te voldoen aan G7-naleving.