Calibrator Help for Lab-calibrated presses and printers

Calibrator

Er bestaan verschillende modellen Fiery-persen en -printers: laser of inkjet; monochroom of CMYK of uitgebreid gamma en met of zonder speciale inkten. Calibrator is ontworpen om te voldoen aan de verschillende behoeften inzake kalibratie van elke technologie.

Command WorkStation en Fiery Color Profiler Suite start automatisch de Calibrator-versie die het meest geschikt is voor uw systeem. Calibrator zal automatisch worden aangepast aan de verbonden Fiery server. Voor elke pers is niet elke functie vereist.

Met Calibrator kunt u een nieuwe kalibratie-instelling maken op een Fiery server of een bestaande kalibratie-instelling bijwerken.

Net zoals Calibrator in Command WorkStation kan Calibrator een nieuwe kalibratie-instelling maken en een bestaande kalibratie-instelling opnieuw kalibreren, maar met ondersteuning voor verschillende meetinstrumenten die niet beschikbaar zijn in Command WorkStation.

De twee hoofdfuncties van Calibrator zijn:
  • Herkalibratie: hiermee wordt een kalibratie bijgewerkt met nieuwe metingen. De uitvoer van veel persen kan in de tijd verschillen. Om dergelijke fluctuaties te compenseren met de Fiery server, moeten de correctietabellen hiervan worden bijgewerkt met nieuwe metingen.
  • Kalibratie maken: hiermee maakt u een nieuwe kalibratie en als Fiery Color Profiler Suite is geïnstalleerd en gelicentieerd, een nieuw profiel. Deze taak is nodig wanneer geen van de bestaande kalibratieopties een aanvaardbare uitvoer levert voor specifieke afdrukomstandigheden (combinatie van inktset, raster, substraat, enz.). Voorbeelden hiervan zijn slechte overgangen of een slechte inkthechting. Voor een nieuwe kalibratie is doorgaans een nieuw profiel nodig, zodat kleurbeheer nauwkeurige kleuren kan leveren.
Twee beheerfuncties zijn toegankelijk via twee pictogrammen linksonder in het venster. Deze instellingen zijn specifiek voor en worden opgeslagen in elke afzonderlijke Fiery server. Aangezien deze functies van invloed zijn op elke gebruiker, zijn deze functies alleen beschikbaar als u bent aangemeld als Fiery-beheerder vanuit Command WorkStation:
  • Calibrator-instellingen: wordt gebruikt om voorkeuren voor afzonderlijke persen in te stellen. Hier kunt u de instellingen van vóór en na de kalibratie instellen die beschikbaar zijn voor bepaalde persmodellen. Alle modellen bieden ook een waarschuwing of kunnen zelfs voorkomen dat opdrachten worden afgedrukt wanneer hun toepasselijke kalibraties niet opnieuw zijn gekalibreerd binnen een tijdsbestek dat de beheerder heeft opgegeven.
  • Kalibratiebeheer: wordt gebruikt om kalibraties te bekijken die beschikbaar zijn in een Fiery server, te zien wanneer ze het laatst zijn bijgewerkt, en hun metingen en eigenschappen te bekijken. Door gebruikers toegevoegde kalibraties kunnen worden verwijderd en hun namen kunnen worden gewijzigd.