USB-poort configureren

Bepaal de standaardverwerking van taken die naar de USB-poort van de Fiery-server worden verzonden. Gebruikers kunnen de USB-poort op de Fiery-server gebruiken om een Windows-computer of USB-apparaat aan te sluiten met bestanden om af te drukken.

1. Kies Taakverzending > USB in Configure.
  2. Selecteer USB-poort inschakelen.
  3. Kies de instellingen voor de volgende opties:
    • Bestandseindeteken negeren: geeft aan dat de Fiery-server EOF-berichten (end of file) in een bestand negeert. Onder normale omstandigheden schakelt u deze optie niet in. Als u PostScript-bestanden in binaire indeling (geen ASCII) wilt afdrukken, moet u de optie inschakelen. Als deze optie is ingeschakeld, gebruikt de Fiery-server de time-outwaarde van de USB-poort om te bepalen of het einde van het bestand is bereikt. Als u echter afdrukproblemen ondervindt, moet u deze optie uitschakelen.

• Poorttime-out: het aantal seconden dat de Fiery-server wacht zonder een signaal van de USB-poort te ontvangen voordat wordt besloten dat de huidige taak is voltooid. Tot de time-out kan de Fiery-server geen nieuwe taken via de USB-poort ontvangen, maar kan deze wel afdruktaken via het netwerk blijven ontvangen.

• Standaardwachtrij: de afdrukverbinding voor naar de USB-poort afgedrukte taken. Alleen de afdrukverbindingen die u hebt gepubliceerd worden weergegeven. Deze lijst kan ook virtuele printers bevatten die zijn gedefinieerd (als de Fiery-server deze functie ondersteunt).

4. Om gebruikers in staat te stellen bestanden automatisch af te drukken wanneer zij een USB-apparaat aansluiten op de USB-poort van de Fiery-server, kiest u een instelling in Automatisch afdrukken.

Alle taken op het USB-apparaat worden afgedrukt zodra het apparaat is aangesloten op de Fiery-server. De Fiery-server probeert alle bestanden te verwerken (ook niet-ondersteunde bestandsindelingen). Dit kan fouten veroorzaken.

5. Sla de wijzigingen op.

Raadpleeg het onderdeel Configuratie en instellingen in het pakket met gebruikersdocumentatie voor meer informatie over automatisch afdrukken vanaf USB-apparaten.