Fiery options 1.3 Help (server)

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Licenties voor Fiery-opties op de server beheren

Als u een Fiery-optie wilt gebruiken die op de Fiery server is geïnstalleerd, moet u eerst een unieke licentieactiveringscode (LAC) verkrijgen en vervolgens de licentie activeren.

In het venster Fiery-opties beheren worden de geactiveerde Fiery-opties weergegeven en de opties die beschikbaar zijn voor activering. U kunt het venster Fiery-opties beheren op een van de volgende manieren openen:
  • Command WorkStation: In Apparaatcentrum > Algemeen tabblad > Algemene info, klik op Beheren.
  • WebTools: Klik op het tabblad Start op Beheren.
  • Licentienotificaties voor Fiery-optiepakket: Klik op de koppeling Nu verlengen.

Licenties verkrijgen

U kunt een licentie voor een Fiery-optie verkrijgen bij uw Fiery-dealer, de printerfabrikant of op EFI eStore.

EFI-licentieserver

De EFI-licentieserver beheert LAC's.

Wanneer u een licentie beheert, hangt de procedure af van het feit of uw Fiery server met internet is verbonden.

• Als de Fiery server met internet is verbonden, wordt informatie tussen de Fiery server en de EFI-licentieserver automatisch uitgewisseld.

• Als de Fiery server niet met internet is verbonden, moet u informatie tussen de Fiery server en de EFI-licentieserver handmatig overbrengen.

Als uw organisatie via een proxyserver verbinding maakt met internet, moet u de instellingen van de proxyserver configureren.

Opties activeren

Wanneer u een Fiery-optie activeert, moet u het volgende noteren:

• ID van de Fiery server. Op de configuratiepagina vindt u de ID onder BIOS-instellingen. In Command WorkStation vindt u de ID in Apparaatcentrum onder Serverconfiguratie op het tabblad Algemeen. Klik op RIP en kijk onder BIOS-instellingen aan de rechterzijde om de ID te vinden.

• Naam van de optie

• Licentieactiveringscode (LAC)