Fiery options 1.3 Help (server)

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Een Fiery-optie activeren

Wanneer u een Fiery-optie activeert, moet u het volgende noteren:

• ID van de Fiery server. Op de configuratiepagina vindt u de ID onder BIOS-instellingen. In Command WorkStation vindt u de ID in Apparaatcentrum onder Serverconfiguratie op het tabblad Algemeen. Klik op RIP en kijk onder BIOS-instellingen aan de rechterzijde om de ID te vinden.

• Naam van de optie

• Licentieactiveringscode (LAC)

U kunt opties automatisch of handmatig activeren, afhankelijk van of de Fiery server waarop u de opties activeert, is verbonden met internet. Raadpleeg Licenties beheren voor meer informatie.

Een Fiery-optie automatisch activeren

U kunt een Fiery-optie automatisch activeren als de computer met internet is verbonden.

1. Open de pagina Fiery-opties beheren. (Zie De pagina Fiery-opties beheren openen.)
  2. Klik op Activeren en vervolgens op Doorgaan om de voorwaarden van de licentieovereenkomst te accepteren.
  3. Typ de LAC in het veld Licentieactiveringscode en klik vervolgens op Doorgaan.
  4. Klik op Activeren.
  5. Als opnieuw starten nodig is voor de activering, klikt u op Opnieuw starten om direct opnieuw te starten of klikt u op Voltooien om meer opties te activeren voordat u opnieuw start. Als opnieuw starten niet nodig is voor de activering, klikt u gewoon op Voltooien.

Een Fiery-optie handmatig activeren

Als de computer niet met internet is verbonden, moet u handmatig gegevens overbrengen tussen de computer en de EFI-licentiewebsite. U genereert een aanvraagbestand, verzendt het naar de EFI-licentiewebsite om een licentiebestand te verkrijgen en gebruikt vervolgens dit licentiebestand om de optie te activeren.

1. Open de pagina Fiery-opties beheren. (Zie De pagina Fiery-opties beheren openen.)
  2. Klik op Activeren en vervolgens op Doorgaan om de voorwaarden van de licentieovereenkomst te accepteren.
  3. Typ de LAC in het veld Licentieactiveringscode en klik vervolgens op Doorgaan.
  4. Klik op Doorgaan om verder te gaan met het handmatige proces.
  5. Klik op Aanvraagbestand aanmaken en sla het bestand op.
  6. Kopieer het aanvraagbestand naar een computer die met internet is verbonden.
  7. Open een browser en ga naar licensing.efi.com.
  8. Klik op Bladeren, selecteer het aanvraagbestand en klik vervolgens op Uploaden.
  9. Klik op Doorgaan.
  10. Klik op Licentiebestand downloaden en sla het bestand op.
  11. Kopieer het licentiebestand naar de computer waarop u eerder de licentieactiveringscode hebt ingevoerd.
  12. Ga terug naar het venster Licentie genereren en klik op Ja.
  13. Klik op Bladeren, selecteer en open het licentiebestand en klik vervolgens op Activeren.
  14. Als opnieuw starten nodig is voor de activering, klikt u op Opnieuw starten om direct opnieuw te starten of klikt u op Voltooien om meer opties te activeren voordat u opnieuw start. Als opnieuw starten niet nodig is voor de activering, klikt u gewoon op Voltooien.