Booklet Maker

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Papierformaat

Papierformaat is het werkelijke formaat van het (opengevouwen) vel papier waarop een boekje wordt afgedrukt.

Wanneer u een papierformaat voor het boekje selecteert, hebt u verschillende keuzen:

• Maak een selectie uit Paper Catalog (als Paper Catalog wordt ondersteund op de Fiery Server)

• Aangepast papierformaat maken

• Documentformaat selecteren

• Documentformaat verkleinen om passend te maken voor een geselecteerd papierformaat

Opmerking: Met de optie Passend verkleinen wordt het paginaformaat van het document alleen verkleind, niet vergroot. Raadpleeg Optie Passend verkleinen voor meer informatie.

Aangepaste paginaformaten

Booklet Maker ondersteunt aangepaste paginaformaten voor de binnenpagina’s en omslagpagina’s van een boekje. Wanneer u Booklet Maker vanuit het printerstuurprogramma opent, kunt u ook een aangepast documentformaat maken. Het minimale en maximale aangepaste paginaformaat is afhankelijk van de mogelijkheden van uw kopieermachine/printer of afwerkeenheid.

Raadpleeg het onderdeel Afdrukken in het pakket met gebruikersdocumentatie voor meer informatie over het bereik van aangepaste formaten dat wordt ondersteund voor uw kopieermachine/printer.

Documentformaat

Het documentformaat verwijst naar het formaat van elke pagina in het oorspronkelijke document en wordt gedefinieerd in het dialoogvenster Afdrukinstellingen (of Pagina-instelling) van uw toepassing. Bij het ontwerpen van een boekje kan het nuttig zijn om het documentformaat te zien als de digitale invoer (het paginaformaat dat in het oorspronkelijke document is gedefinieerd) en het papierformaat als de fysieke uitvoer (de afmetingen van het werkelijke stuk papier in de lade van de kopieermachine/printer).

Opmerking: Het formaat dat is gedefinieerd in het opmaakmenu van de toepassing die u gebruikt, kan verschillen van het formaat dat is gedefinieerd in het dialoogvenster Afdrukinstellingen (of Pagina-instelling) van de toepassing. Het formaat dat van belang is voor Booklet Maker wordt gedefinieerd in het dialoogvenster Afdrukinstellingen (of Pagina-instelling) van de toepassing die u gebruikt.

Invoerzijde

Invoerzijde is de zijde van het papier die het eerst de kopieermachine/printer binnengaat. De invoerrichting (korte zijde of lange zijde) is gekoppeld aan bepaalde papierformaten.

Wanneer u een documentformaat selecteert in Afdrukinstellingen (of Pagina-instelling), hoeft u geen rekening te houden met de invoerzijde van het papierformaat dat u selecteert. De afwerkeenheid kan echter een bepaalde invoerrichting vereisen. In Booklet Maker worden papierformaten met een invoerrichting die niet door de afwerkeenheid wordt ondersteund grijs weergegeven in de lijst met beschikbare formaten.