Variable Data Printing (FS350 and earlier)

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Manieren waarop VDP herbruikbare gegevens kan opgeven

Technologieën voor het opgeven van herbruikbare gegevens binnen een VDP-taal zijn ofwel op pagina's gebaseerd ofwel op elementen gebaseerd.

De volgende VDP-technologieën beschrijven hoe u herbruikbare gegevens in een VDP-taal kunt opgeven.

  • Op pagina's gebaseerde technologie: beschrijft statische, herbruikbare gegevens (het masterelement) in termen van volledige pagina's. Elk pagina-element heet een masterpagina. Op pagina's gebaseerde talen zijn vooral geschikt voor een eenvoudige, voorspelbare opmaak. FreeForm is een op pagina's gebaseerde taal.

  • Op elementen gebaseerde technologie: beschrijft statische, herbruikbare gegevens in termen van elementen of objecten. Met een op elementen gebaseerde technologie kunt u binnen een pagina een groot aantal afzonderlijke objecten gebruiken als statische of individueel variabele elementen.

    Op elementen gebaseerde taken met variabele gegevens gebruiken herbruikbare objecten, zoals afbeeldingen, voor de variabele elementen van de taak. Aangezien deze elementen vaak worden gebruikt, worden deze opgeslagen op de Fiery Server en als een groep in een cachegeheugen bewaard.

Gebruiksrechtovereenkomst