Afdrukken van variabele gegevens

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Typische onderdelen van VDP-taken

Een typische VDP-taak maakt gebruik van inhoud, een database, bedrijfsregels, opmaak, een VDP-toepassing en een afdrukapparaat.

Deze hoofdonderdelen worden hieronder beschreven:

Component met variabele gegevens Beschrijving
Inhoud Omvat de tekst, afbeeldingen of foto's die in verschillende gebieden van het document worden geplaatst. U kunt allerlei toepassingen, zoals Adobe Photoshop of Microsoft Word, gebruiken om statische of variabele inhoud te maken.
Database Bevat alle veranderlijke of variabele elementen in een afgedrukt document. De gegevens moeten zijn ingedeeld in records en velden (categorie├źn) voor elke record.
Bedrijfsregels Bepalen welke variabele inhoud wordt gebruikt en waar deze in het document wordt geplaatst.
Opmaak Omvat het ontwerp of de pagina-indeling van het document in een toepassing voor desktoppublishing of tekstverwerking. (De opmaak moet rekening houden met ruimte voor variabele teksten en afbeeldingen.)
VDP-toepassingen Combineren masterelementen en variabele gegevens en bereiden het document voor op het afdrukken. (FreeForm vereist geen gespecialiseerde VDP-toepassing.)
Afdrukapparaat Zet digitale bestanden om in gedrukte documenten. Dit kan elke printer, kopieermachine of digitale pers zijn die VDP ondersteunt.

Het volgende diagram toont de onderdelen van VDP:

1 Opmaak
2 Database
3 Bedrijfsregels
4 Inhoud
5 Toepassing voor variabele gegevens
6 Afdrukapparaat