Afdrukken van variabele gegevens

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Overzicht van het afdrukken van variabele gegevens (VDP)

Bij afdrukken van variabele gegevens (VDP) wordt een reeks hoofdelementen die gemeenschappelijk zijn voor de verschillende exemplaren van een document, gecombineerd met een reeks variabele elementen die van exemplaar tot exemplaar verschillen.

VDP gebruikt een digitale afdruktechnologie waarbij databases met inhoud voor de afgedrukte documenten worden gekoppeld aan een afdrukapparaat. De aangepaste communicatie omvat regels die bepalen welke inhoud uit de database wordt geselecteerd en waar die inhoud in het document wordt geplaatst.

Op deze manier kunt u gepersonaliseerd materiaal maken, zoals een brochure die klanten met hun naam begroet en andere persoonlijke informatie bevat, afkomstig uit een database. Achtergrondelementen, afbeeldingen en tekstblokken die niet variëren zijn masterelementen. De naam van de klant en andere klantspecifieke gegevens zijn variabele elementen.

In de eenvoudigste vorm kunt u VDP gebruiken als een elementaire samenvoegfunctie. U kunt echter ook afbeeldingen, diagrammen, tekst en andere objecten dynamisch samenvoegen om zeer persoonlijke documenten te maken.