Het afdrukken van een document duurt lang

Als het afdrukken op uw printer ongewoon lang duurt, kunt u maatregelen nemen om de afdruktijd te verkorten vóór het verzenden van een afdruktaak.

Binaire communicatie, bijvoorbeeld via de optie Tagged Binary Communications Protocol, is sneller dan ASCII-communicatie. Over het algemeen bepalen overwegingen in verband met overdraagbaarheid wat er samen met uw document wordt gedownload van de computer, zoals lettertypen, de PostScript-header of de handler voor fouten. Het downloaden beïnvloedt ook de afdruktijd.

Opties in het tabblad PostScript kunnen de grootte van het gegenereerde printerbestand en dus de vereiste tijd om het af te drukken beïnvloeden.

De volgende opties zijn beschikbaar in het tabblad PostScript:

• PostScript (optimale snelheid) ondersteunt mogelijk niet volledig alle functies van de netwerkspoolers. Gebruik deze optie niet wanneer u afdrukt naar een bestand dat later zal worden afgedrukt via een spooler. Als u spoolingsoftware gebruikt met functies als omgekeerde paginavolgorde en gedeeltelijk afdrukken van een document, kan de overdraagbaarheid van het bestand verloren gaan wanneer u deze functie selecteert.

• PostScript-foutgegevens afdrukken kan voor vertraging zorgen wanneer een handler voor fouten met een taak wordt meegestuurd. Verstuur handlers voor fouten alleen als dit noodzakelijk is.

• PostScript-taalniveau (indien van toepassing) moet zijn ingesteld op het hoogste niveau dat uw printer ondersteunt.

Wanneer u naar een bestand afdrukt of een EPS-bestand maakt dat u wilt afdrukken op een andere printer, mag u deze optie alleen selecteren als u zeker weet dat de doelprinter dat PostScript-taalniveau ondersteunt.

• Als het document TrueType-lettertypen bevat en de afdrukken niet van de hoogste kwaliteit hoeven te zijn, selecteert u Vervangen door apparaatlettertype in de vervolgkeuzelijst Instelling TrueType-lettertypen.

Wanneer u TrueType-lettertypen vervangt door PostScript-standaardlettertypen, verloopt het afdrukken veel sneller dan wanneer u TrueType-lettertypen verzendt. Gebruik deze optie alleen als u vertrouwd bent met het gebruik van ingebouwde printerlettertypen.