Configure 3.2.85

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Controlepoorten en IP-adressen

Als u verbindingen met de Fiery server wilt beheren, kunt u communicatie via specifieke IP-poorten toestaan, of kunt u een bereik van IP-adressen beperken.

Communicatie via specifieke IP-poorten toestaan

Om ongeoorloofde verbindingen met de Fiery server te beperken, kunt u alleen op specifieke poorten netwerkactiviteit toestaan. Opdrachten of taken die door een ongeoorloofde poort worden verstuurd, worden door de Fiery server genegeerd.

1. Kies Beveiliging > Filters toepassen op TCP/IP-poorten in Configure.
  2. Selecteer Filters voor TCP/IP-poorten inschakelen en geef op welke poorten moeten worden ingeschakeld.

Selecteer alleen de poorten die u op de Fiery server wilt toestaan.

3. Sla de wijzigingen op.

Als u externe bureaubladtoegang wilt inschakelen op de Fiery server, moet u zorgen dat poort 3389 is ingeschakeld en dat de optie Extern bureaublad (in het gedeelte Fiery-server) is ingeschakeld.

Opmerking: Niet alle Fiery servers ondersteunen de optie voor poort 3389.

Een bereik van IP-adressen toestaan of beperken

U kunt ongeoorloofde verbindingen met de Fiery server beperken door te definiëren welke IP-adressen moeten worden geaccepteerd of geweigerd.

U kunt alle IP-adressen standaard weigeren behalve de adressen die u specifiek accepteert, of alle IP adressen standaard accepteren behalve de adressen die u specifiek weigert. U kunt meerdere bereiken van te accepteren of te weigeren IP-adressen opgeven. Opdrachten of taken die door een ongeoorloofd IP-adres worden verstuurd, worden door de Fiery server genegeerd. Als u IP-adressen standaard weigert en geen geldige IP-adressen opgeeft die mogen worden geaccepteerd, wordt alle netwerkcommunicatie met de Fiery server uitgeschakeld.

1. Kies Beveiliging > IP-adresfilter in Configure.
  2. Als u het filteren van IPv4-adressen wilt toestaan, schakelt u het selectievakje IPv4-adresfilter in en geeft u aan of het Standaard filterbeleid voor IPv4 IP-adressen moet accepteren behalve de adressen die u weigert, of IP-adressen moet weigeren behalve de adressen die u accepteert. Klik vervolgens op IPv4-adresfilter toevoegen om het IP-adresbereik op te geven en aan te geven of u het bereik wilt accepteren of weigeren. U kunt meerdere bereiken toevoegen.
  3. Als u het filteren van IPv6-adressen wilt toestaan, schakelt u het selectievakje IPv6-adresfilter in en geeft u aan of het Standaard filterbeleid voor IPv6 IP-adressen moet accepteren behalve de adressen die u weigert, of IP-adressen moet weigeren behalve de adressen die u accepteert. Klik vervolgens op IPv6-adresfilter toevoegen om een IP-adres en de lengte van het voorvoegsel op te geven en aan te geven of u dit adres wilt accepteren of weigeren. U kunt meerdere IP-adressen toevoegen.
  4. Sla de wijzigingen op.