Gebruikersgegevens versleutelen

Versleuteling van gebruikersgegevens inschakelen om de informatie op de harde schijf van de Fiery server te beveiligen, overeenkomstig met de norm AES256. U bepaalt een wachtwoordzin om te gebruiken bij het herstellen van de gegevens in het geval van hardwarevervanging of -onderhoud.

Wanneer versleuteling van gebruikersgegevens is ingeschakeld, worden gebruikersconfiguratie, gebruikerstaken, logboeken en lokale back-upafbeeldingen versleuteld. Alle gegevens die van de Fiery server afkomstig zijn, worden niet versleuteld. Als gebruikers bijvoorbeeld taken of back-upbestanden naar een netwerklocatie exporteren, worden die gegevens niet versleuteld, zelfs als versleuteling van gebruikersgegevens is ingeschakeld.

U moet de wachtwoordzin in de volgende scenario's gebruiken:
  • Bij het fysiek verplaatsen van de harde schijf van Fiery server naar een ander(e) Fiery server
  • Bij het vervangen van hardware
  • Bij het wijzigen van de wachtwoordzin

Wanneer u het wachtwoord moet invoeren, kan Fiery server geen taken accepteren of anderszins worden geopend, behalve van de herstelpagina van de wachtwoordzin. Wanneer u het wachtwoord invoert, kunt u maximaal vijf pogingen doen.

Als versleuteling bezig is, kan versleuteling niet onmiddellijk opnieuw worden ingeschakeld. Wanneer de ontsleuteling is voltooid, wordt de versleutelingsoptie beschikbaar.

1. Kies vanuit Configure Beveiliging > Versleuteling van gebruikersgegevens.
  2. Selecteer Versleuteling van gebruikersgegevens inschakelen
  3. Voer een wachtwoordzin in elk van de tekstvelden in.

Bewaar de wachtwoordzin op een veilige plaats. Als u de wachtwoordzin vergeet, kunt u niets herstellen. De wachtwoordzin is niet hetzelfde als het beheerderswachtwoord voor Fiery.

Als versleuteling van gebruikersgegevens al is ingeschakeld, kunt u de wachtwoordzin wijzigen door op de koppeling Wachtwoordzin wijzigen te klikken.

4. Klik op Opslaan.