Version Editor

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Version Editor-venster

In Version Editor kunt u lagen, steunkleuren en perforators bekijken en versies van de taak maken. Version Editor extraheert de steunkleur of laaginstellingen uit de taak en opent vervolgens de taak waarin u versies kunt toevoegen, bewerken, opslaan of verwijderen. U kunt ook andere steunkleuren of lagen selecteren en deze definiëren als stanslijnen.

De volgende pictogrammen en besturingselementen maken deel uit van het venster Version Editor:

• Aanwijzer (pijl): Hiermee selecteert u een pagina.
  • Gereedschap Pannen (hand): Hiermee verplaatst u de taak in het venster.
  • Gereedschap Zoomen (vergrootglas): Hiermee zoomt u in en uit.
  • Schuifbalk aan de rechterzijkant van het venster.
  • Paginanummernavigatie onder aan het venster.
  • Weergaveopties van Aanpassen aan hoogte, Aanpassen aan breedte en Aanpassen aan venster rechtsonder in het venster.
  • Zoomschuifregelaar in de rechterbenedenhoek van het venster.
  • Versie: Vervolgkeuzemenu van de opgeslagen versies.
  • Pictogram Opslaan: Slaat de huidige versie op.
  • Pictogram Toevoegen (plusteken): Hiermee kunt u een nieuwe versie maken. U kunt ervoor kiezen om de huidige versie overschrijven of een nieuwe versie op te slaan.
  • Pictogram Verwijderen: Verwijdert versies die worden weergegeven in het veld Versies.
  • Tabblad Steunkleuren: Geeft alle steunkleuren in de oorspronkelijke taak weer.
  • TabbladLagen: Geeft alle lagen in de oorspronkelijke taak weer.
  • Stanslijn selecteren (pictogram Potloodpunt): Hiermee selecteert u de stanslijn van de taak. U kunt XMP-gegevens gebruiken (indien beschikbaar in de taak), steunkleuren of lagen om te gebruiken voor de stanslijn.
Als de stanslijnfunctionaliteit wordt ondersteund op de Fiery server, verschijnen de volgende pictogrammen in het venster Version Editor wanneer steunkleuren zijn gedefinieerd als stanslijnen:
  • Toevoegen aan stansbibliotheek (pijl met plusteken): Hiermee wordt de stanslijn toegevoegd aan de stansbibliotheek.
    Opmerking: Alleen steunkleuren kunnen worden toegevoegd aan de stansbibliotheek. Lagen kunnen niet worden toegevoegd aan de stansbibliotheek.
  • Oogpictogram in het gebied Stanslijn: Toont of verbergt het voorbeeld van de stanslijn. Klik om te wijzigen.
  • Pictogram Verwijderen (minteken): Verwijdert de stanslijn.

De volgende Version Editor-besturingselementen worden weergegeven in het venster Fiery Preview nadat u een taak hebt gemanipuleerd in Version Editor:

• Stanslijn: Toont of verbergt het voorbeeld van de stanslijn van de taak. De stanslijn kan ook XMP-gegevens (Extensible Metadata Platform) bevatten.
  • Exporteren: Hiermee exporteert u de geselecteerde versies als taken naar de Fiery Command WorkStation-lijst Geblokkeerd. Als er meerdere versies zijn opgeslagen, kunt u alle versies exporteren in het dialoogvenster Versies exporteren naar de wachtrij Geblokkeerd. De versies worden geëxporteerd naar de wachtrij Geblokkeerd als afzonderlijke taken.
    Opmerking: Het pictogram Exporteren is beschikbaar in de rechterbovenhoek van het venster Version Editor. Dit wordt alleen weergegeven in de vensters Version Editor en Fiery Preview wanneer u een nieuwe versie van een taak maakt en opslaat.