Version Editor

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Versies maken

U kunt versies van een taak maken als het oorspronkelijke bestand is gebouwd met steunkleuren of lagen. Als de taak vlak werk of een boekje betreft, moet deze vooraf worden ingeslagen. De taak wordt vervolgens geïmporteerd in de Fiery Command WorkStation-lijst Geblokkeerd.

Versies van een taak maken:

1. Open een in de wachtrij geplaatste taak op een van de volgende manieren:
    • Klik met de rechtermuisknop op een taak en selecteer Version Editor.
    • Klik met de rechtermuisknop op een PDF-taak met versie of een taak met perforatorinstellingen en selecteer Voorbeeld.
    • Selecteer een PDF-taak met versie of een taak met perforatorinstellingen en klik op het pictogram Voorbeeld in de werkbalk.
    De taak wordt weergegeven in het venster Fiery Preview. Miniaturen van de taak worden weergegeven in het linkerdeelvenster en de geselecteerde pagina in het hoofddeelvenster.
  2. Klik op het pictogram Version Editor in de rechterbovenhoek van het venster Fiery Preview. De taak wordt geopend in het venster Version Editor.
  3. Klik op het tabblad Steunkleuren of het tabblad Lagen.
  4. Schakel de selectievakjes in of uit om een voorbeeld van de steunkleuren of lagen weer te geven.
  5. Voor het maken van een versie selecteert u de steunkleur of laag en klikt u op het pictogram Toevoegen (plusteken).
  6. Voer een naam in voor de versie in het dialoogvenster Voer de versienaam in en klik op OK. Als u voor dit bestand eerder een versie in Version Editor hebt gemaakt, wordt een dialoogvenster geopend met de vraag of u deze wilt opslaan als de huidige versie. Kies Ja, de huidige versie overschrijven of Nee, een nieuwe versie maken.
  7. Klik op het pictogram Exporteren als u de versies die u hebt gemaakt, wilt afdrukken.
  8. Selecteer in het dialoogvenster Versies exporteren naar de wachtrij Geblokkeerd de versies die u wilt afdrukken en klik op OK. Als er meerdere versies zijn opgeslagen, kunt u de versies selecteren in het dialoogvenster Versies exporteren naar de wachtrij Geblokkeerd. De versies worden geëxporteerd naar de wachtrij Geblokkeerd als afzonderlijke taken.
    Opmerking: De versies die u exporteert, kunnen worden verwerkt en vooraf bekeken met Fiery ImageViewer.
  9. In Fiery Command WorkStation kunt u de taak selecteren en taakeigenschappen opgeven.
  10. Als u op dit moment de versies niet wilt afdrukken, sluit u het venster Version Editor. De versies worden opgeslagen als onderdeel van de taak. De gebruiker kan ervoor kiezen om de taak later te exporteren en af te drukken.
    Opmerking: Als de versie niet is geëxporteerd als een nieuwe taak, wordt het oorspronkelijke geïmporteerde bestand afgedrukt zonder het toepassen van de versiebewerkingen.