Booklet Maker

Vis eller skjul navigasjonForrigeNesteDelSkriv utPDF

Heftetype

Når du oppretter et hefte, velger du alternativet for heftetype og velger innbindingsmetode og innbindingskant.

Innbindingsmetoden bestemmer hvordan jobben overtrykkes. Innbindingskanten bestemmer plasseringen av ryggraden, oppsettretningen og eventuell rotasjon av sideinnholdet i heftet.

Innbindingsmetoder

Booklet Maker støtter følgende innbindingsmetoder:

Hvis skriveren er utstyrt med en avansert etterbehandler, for eksempel en perfekt innbinder, ser du i Utskrift, som er en del av brukerdokumentasjonssettet, for flere innbindingsmetoder.

Innbindingskant

Booklet Maker har tre alternativer for innbindingskant:

• Venstreinnbinding – Brukes vanligvis for språk som leses fra venstre mot høyre. Heftet åpnes fra høyre mot venstre.

• Toppinnbinding – Brukes vanligvis til kalendere, liggende dokumenter og dokumenter i kinostørrelse. Heftet åpnes oppover.

Med toppinnbinding som inkluderer et omslag, roteres det utvendige baksideomslaget automatisk 180 grader slik at det samsvarer med retningen på forsideomslaget.

• Høyreinnbinding – Brukes vanligvis for språk som leses fra høyre mot venstre. Heftet åpnes fra venstre mot høyre.

Illustrasjonene nedenfor viser 2-up overtrykk i forhold til innbindingskanten:

Figur 1. Venstre kantinnbinding
1 Forside
2 Bakside
Figur 2. Høyre kantinnbinding
1 Forside
2 Bakside
Figur 3. Toppkantinnbinding
1 Forside
2 Bakside