Vihkotyyppi

Kun luot vihkoa, valitset vihkotyyppivaihtoehdon ja sidontamenetelmän sekä sidontareunan.

Sidontamenetelmä määrittää tavan, jolla työ asemoidaan. Sidontareuna määrittää selustan sijainnin, asettelun suunnan ja sivun sisällön mahdollisen kiertämisen vihkossa.

Sidontamenetelmät

Booklet Maker tukee seuraavia sidontamenetelmiä:

Jos tulostimessa on kehittynyt viimeistelijä, kuten täydellinen sitoja, katso lisäsidontamenetelmiä käyttäjän ohjejoukkoon kuuluvasta Tulostaminen-kohdasta.

Sidontareuna

Booklet Makerissa on kolme sidontareunavaihtoehtoa:

• Sidonta vasemmalle – käytetään yleensä kielille, jotka luetaan vasemmalta oikealle. Vihko avautuu oikealta vasemmalle.

• Sidonta ylös – käytetään yleensä kalentereille, vaakasuuntaisille ja elokuvakokoisille asiakirjoille. Vihko avautuu ylöspäin.

Kun käytetään sidontaa ylös ja kantta, takakannen ulkopuoli kääntyy automaattisesti 180 astetta vastaamaan etukannen suuntaa.

• Sidonta oikealle – käytetään yleensä kielille, jotka luetaan oikealta vasemmalle. Vihko avautuu vasemmalta oikealle.

Seuraavissa kuvissa on 2 otosta -asemointi suhteessa sidontareunaan:

Kuva 1. Vasemman reunan sidonta
1 Etu
2 Taka
Kuva 2. Oikean reunan sidonta
1 Etu
2 Taka
Kuva 3. Yläreunan sidonta
1 Etu
2 Taka