Booklet Maker -sanasto

Nämä termit liittyvät vihkonvalmistusprosessiin.

2 otosta -asemointi

Tulostaa kaksi asiakirjasivua yhden paperiarkin kummallekin puolelle.

Pääkäyttäjä

Hänellä on täysi pääsy kaikkiin Command WorkStation- ja Fiery server -ohjauspaneelin toimintoihin. Pääkäyttäjän salasana vaaditaan.

Kohdistaminen

Kohdistamisen hallintaohjausobjektien avulla voit määrittää sivun sijainnin sen ennalta määritetyssä paikassa arkilla. Jos sivu on esimerkiksi skaalattu paikkaa pienemmäksi, voit kohdistaa sivun paikan vasempaan yläkulmaan napsauttamalla kyseistä paikkaa vastaavaa ohjausobjektia.

kuvasuhde

Leveyden suhde korkeuteen. Yleensä pystyasettelussa on pienempi leveys kuin (<) korkeus. Vaaka-asettelussa on suurempi leveys kuin (>) korkeus.

Takapuolen väriprofiili

Valitse oletusväriprofiili, jota käytetään vain materiaalin takapuolella. Tämä määrite voidaan ohittaa määrittämällä eri väriprofiili Työn ominaisuuksissa.

leikkausvara

Sisällön laajentaminen tasoitusmerkin ulkopuolelle. Käytetään varmistamaan, että tulostettu alue ulottuu aivan tasoitetun sivun reunaan saakka.

leikkausilmaisimet

Näkyy, kun määritetyt skaalausarvot saavat sivun tulostumaan arkin reunan ulkopuolelle. Kun ikkuna on asettelutilassa, kaikki leikatut sivun reunat korostetaan keltaisella. Kun ikkuna on esikatselutilassa, leikkauskuvake näkyy Skaalauskerroin-kentän vasemmalla puolella. Lisäksi sivun esikatselussa näkyy sisällön katkeaminen arkin reunassa.

ryömintä

Ryömintä tai sitojan ryömintä, on sisältöalueen siirtyminen, joka aiheutuu satulan ja upotetun satulan sidonnan määritysarkkien asteittaisesta taitteesta.

ryöminnän säätö

Kompensoi sitojan ryöminnän automaattisesti, kun satulasidonta on määritetty.

Ryöminnän säätö -valikko

Ryöminnän säätö -valikkoa käytetään kompensoimaan sitojan ryömintä automaattisesti, kun satulasidonta on määritetty.

Mukautettu

Mukautettu ottaa käyttöön Skaalauskerroin- ja Valmis korkeus- ja Valmis leveys -kentät käyttöön, jotta voit määrittää uusia skaalausarvoja. Alkuperäiset korkeus- ja leveysarvot näytetään viitteenä. Kun määrität arvon, Asemoi päivittää automaattisesti muut kentät säilyttääkseen sivun korkeuden ja leveyden kuvasuhteen.

kaksipuolinen

Tulostaminen arkin molemmille puolille.

reunan syöttö

Tulostimeen ensin tuleva paperin reuna.

viimeistelijä

Mikä tahansa jälkitulostusprosessiin, kuten taittoon, nidontaan tai sidontaan, suunniteltu laite.

viimeistely

Mikä tahansa jälkitulostusprosessi, kuten taitto, nidonta tai sidonta.

Sovita korkeus

Skaalaa sivut täyttääkseen arkin kunkin sivupaikan korkeuden.

Sovita leveys

Skaalaa sivut täyttääkseen arkin kunkin sivupaikan leveyden.

Kiinteä sivu

Kiinteä sivu -tilan avulla voit asemoida asiakirjoja, jotka sisältävät samankokoisia sivuja.

taitemerkki

Katkoviiva, joka merkitsee taitteen sijainnin.

Etupuolen väriprofiili

Oletusväriprofiili, jota käytetään vain materiaalin etupuolella. Tämä määrite voidaan ohittaa määrittämällä eri väriprofiili Työn ominaisuuksissa.

Niputus

Niputus-tulostus koostuu erillisten kuvien tai sivujen ryhmittelemisestä arkille sen sijaan, että ne kukin järjestettäisiin erilliselle arkille.

sisämarginaali

Lisämarginaali, joka antaa tilaa sidonnalle tai muille viimeistelyasetuksille (ei pidä sekoittaa sivun reunuksiin).

tulostettava alue

Paperin alue, johon voidaan tehdä merkkejä.

tekstiin sidottu kansi

Etu- ja/tai takakansimateriaali, joka tulostetaan saman työn leipätekstisivujen kanssa.

työn otsikko

Tallentaa työn nimessä, arkin tiedoissa sekä päivämäärässä ja ajassa käytettävän kuvaavan tekstin.

vaaka

Vaakasuuntaisessa asiakirjassa leveys on suurempi kuin korkeus.

Asettelunäkymä

Asettelunäkymätila näyttää numeroidut yleiset sivut, joiden avulla voit määrittää lähdeasiakirjan sivujen sijainnin asemoiduissa töissä. Voit kiertää yksittäisiä sivuja asettelunäkymässä.

vasen reuna

Määrittää sidonnan vihkon vasemmassa reunassa. Vihko luetaan vasemmalta oikealle.

marginaalit

Tulostusalueen ympärillä oleva valkoinen tai tyhjä tila. Reunukset voivat vaihdella asiakirjan sisällä.

Materiaalin väriprofiili

Oletusväriprofiili, jota käytetään materiaalin sekä etu- että takapuolella. Tämä määrite voidaan ohittaa määrittämällä eri väriprofiili Työn ominaisuuksissa.

Sekasivu

Sekasivu-tilan avulla voit asemoida asiakirjoja, jotka sisältävät erikokoisia sivuja.

upotettu satulasidonta

Satulasidonnan ja täydellisen sidonnan menetelmien yhdistelmä. Kuten satulasidonnassa, määritysarkit taitetaan yhteen ryhmänä, joka muodostaa osajoukon. Tämän jälkeen osajoukot pinotaan päällekkäin ja liimataan, kuten täydellisessä sidonnassakin.

offline-viimeistely

Kansimateriaali tulostetaan erikseen ja kootaan leipätekstisivujen kanssa tulostuksen jälkeen.

limitykset

Limitysarvot lasketaan viittauksena kohdistuspaikkaan ja nollataan, kun määrität uuden kohdistuksen.

Käyttäjä

Hänellä on pääsy kaikkiin Työkeskuksen toimintoihin. Laitekeskuksessa hänellä ei ole pääsyä määrittämiseen, varmuuskopioimiseen ja palauttamiseen, salasanojen vaihtamiseen ja työlokin poistamiseen. Voi tarkastella Paper Catalogia, virtuaalitulostimia ja värinhallintatoimintoja mutta ei voi muokata niitä. Käyttäjän salasana vaaditaan.

Panorointityökalu

Tämän avulla voit vetää haluamasi työn osan näkyviin.

täydellinen sidonta

Ryhmä yksittäin taitettuja määritysarkkeja, jotka on pinottu yleisen taiton mukaan sidontaa varten. Selusta on litistetty ja liimattu yhteen.

pysty

Pystyasiakirjassa leveys on pienempi kuin (<) korkeus.

lisääjän jälkeinen lokero

Lokero, joka mahdollistaa tulostimen kiinnitysyksikön ohittavien tyhjien tai esitulostettujen materiaalien syöttämisen.

Esikatselunäkymä

Esikatselunäkymätila vastaa lopullisen tulostetun tulosteen ulkoasua. Sitä kutsutaan joskus termillä WYSIWYG (What You See Is What You Get eli saat sen mitä näet).

tulostusalue

Sivun sisällölle (tekstille ja/tai kuville) määritetty tila.

tulostimen merkit

Ilmaisevat taitosten, leikkausten, marginaalien, sisämarginaalien ja leikkausvarojen sijainti. Tulostimen merkit näkyvät tulostetulla arkilla työn pääsisältöalueen ulkopuolella.

tulostimen aukeama

Näyttää sivut siinä järjestyksessä ja asettelussa, jossa ne tulostetaan asemoituna työnä.

tulostaminen

Fiery serverissä tulostamisella tarkoitetaan rasterikuvan siirtämistä Fiery serveristä tulostimeen suurella nopeudella, mikä vapauttaa RAM-muistia seuraavaa työtä varten. Vaikka tulostustyön tiedosto yleensä tallennetaan levylle, rasterikuvia säilytetään RAM-muistissa kunkin tulostustyön aikana ja sen jälkeen. Sekä tavalliset käyttäjät että järjestelmäkäyttäjät voivat kuitenkin pyytää rasterikuvan tallentamista levylle alkuperäisen tulostustyön tiedoston mukana. Rasterikuvan tallentaminen levylle tarjoaa joitain etuja – rasteritiedostot on jo käsitelty, joten ne tulostuvat nopeasti, ja rasteritiedoston jokainen osa tunnistetaan edelleen alkuperäisen asiakirjan sivun avulla, mikä tarkoittaa sitä, että tallennetun rasteritiedoston yksittäisiä sivuja voidaan käyttää.

käsitellyt / pidossa olevat

Työn käsittely tai työn rippaaminen edellyttää rasteritiedoston (rasterikuvan) luomista taustatulostuksen jälkeen tulostamisen valmistelua varten. Käsitelty / pidossa oleva työ pidetään pitojonossa, kunnes se lähetetään tulostimeen.

lukijan aukeama

Näyttää sivut siinä järjestyksessä ja asettelussa, jossa ne on tarkoitus lukea.

oikea reuna

Määrittää sidonnan vihkon oikeassa reunassa. Vihko luetaan oikealta vasemmalle.

Rippaaminen

RIP tulee sanoista Raster Image Processing (rasterikuvan käsitteleminen). Rippaaminen tarkoittaa työn lähettämistä tulostusprosessin ensimmäisen osan läpi. Työlle määritetyt tulostusasetukset tulkitaan, ja rasterikuvatiedosto luodaan. Tässä rasteritiedostossa (rasterikuvassa) väritiedot liittyvät jokaiseen tulostimessa muodostettavaan pisteeseen. Väritiedot kertovat tulostimelle, käytetäänkö syaania, magentaa, keltaista vai mustaa väriainetta sivun jokaiseen paikkaan.

satulasidonta

Ryhmä taitettuja arkkeja, jotka on ommeltu tai nidottu yhteisen keskitetyn taittoviivan kohdalta. Satulasidonta on sidonnan perusmuotoisin tyyppi ja yleisin vihkoille.

Sovita sivukokoon

Skaalaa sivut täyttääkseen arkin parhaiten tulostamatta sen reunan yli. Sovita sivukokoon on oletustila.

arkki

Paperi, jolle painokone tekee tulostustyön.

määritysarkki

Painoarkki, joka taitetaan muodostamaan vihkon sivut järjestyksessä. Jokainen vihkon määritysarkki taitetaan samalla tavalla.

yksipuolinen

Tulostaminen vain arkin toiselle puolelle.

Koko-valikko

Koko-valikko sisältää kohteita, jotka edustavat kaikkia valittuna olevan tulostimen PostScript-tulostimen kuvaustiedoston (PPD) määrittämiä sivukokoja.

selusta

Tässä määritysarkit on liitetty keskitaiton kohdalla ja sitten sidottu.

tulostettu taustalla / pidossa oleva

Työt tulostetaan taustalla ja asetetaan pitoon Fiery serverissä valmistauduttaessa käyttäjän työnhallintaan. Kun käyttäjä on määrittää kohteen, työ tulostetaan taustalla käsittelyä varten.

tulostaminen taustalla

Työ eli tulostettavaksi lähetetty tiedosto tallennetaan Fiery serverin kiintolevylle. Tiedosto saattaa saapua paketteina verkosta, tai se voidaan ladata levyltä. Työt näkyvät jonossa saapumisjärjestyksessä ja yleensä siirtyvät tulostustyönkulussa samassa järjestyksessä, ellei operaattori puutu asiaan. Jos työn siirto keskeytetään, se pidetään taustatulostusjonossa lisäohjeita odottamassa. Tästä syystä taustatulostusjonoa kutsutaan myös pitojonoksi.

yläreuna

Määrittää sidonnan vihkon yläreunassa.

tasoitusmerkit

Yhtenäinen viiva, joka määrittää leikkauksen sijainnin.