Boekje maken

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Papierformaat voor 2 per vel

Papierformaat is het werkelijke formaat van het (opengevouwen) vel papier waarop een boekje wordt afgedrukt.

Wanneer u een papierformaat voor het boekje selecteert, hebt u verschillende keuzen:

• Maak een selectie uit Paper Catalog (als Paper Catalog wordt ondersteund op de Fiery-server)

• Aangepast papierformaat maken

• Selecteer Gelijk aan documentgrootte

Aangepaste paginaformaten

Boekje maken ondersteunt aangepaste paginaformaten voor de binnenpagina’s en omslagpagina’s van een boekje. Wanneer u Boekje maken vanuit het printerstuurprogramma opent, kunt u ook een aangepast documentformaat maken. De minimale en maximale aangepaste paginaformaten hangen af van de mogelijkheden van uw printer en afwerkeenheden.

Raadpleeg Afdrukken voor informatie over het bereik van aangepaste papierformaten dat wordt ondersteund voor uw printer.

Documentformaat

Het documentformaat verwijst naar het formaat van elke pagina in het oorspronkelijke document en wordt gedefinieerd in het dialoogvenster Afdrukinstellingen (of Pagina-instelling) van uw toepassing. Bij het ontwerpen van een boekje kan het nuttig zijn om het documentformaat te zien als de digitale invoer (het paginaformaat dat in het oorspronkelijke document is gedefinieerd) en het papierformaat als de fysieke uitvoer (de afmetingen van het werkelijke stuk papier in de lade van de printer).

Opmerking: Het formaat dat is gedefinieerd in het opmaakmenu van de toepassing die u gebruikt, kan verschillen van het formaat dat is gedefinieerd in het dialoogvenster Afdrukinstellingen (of Pagina-instelling) van de toepassing. Het formaat dat van belang is voor Boekje maken wordt gedefinieerd in het dialoogvenster Afdrukinstellingen (of Pagina-instelling) van de toepassing die u gebruikt.

Invoerzijde

Invoerzijde is de zijde van het papier die het eerst de printer binnengaat. De invoerrichting (korte zijde of lange zijde) is gekoppeld aan bepaalde papierformaten.

Wanneer u een documentformaat selecteert in Afdrukinstellingen (of Pagina-instelling), hoeft u geen rekening te houden met de invoerzijde van het papierformaat dat u selecteert. De afwerkeenheid kan echter een bepaalde invoerrichting vereisen. In Boekje maken worden papierformaten met een invoerrichting die niet door de afwerkeenheid wordt ondersteund grijs weergegeven in de lijst met beschikbare formaten.