Boekje maken

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Omslagen toevoegen

In Boekje maken kunt u een omslag toevoegen aan door de rug geniete boekjes en media voor het omslag opgeven.

Alleen voor door de rug geniete boekjes bevat Boekje maken twee omslagopties, ofwel voorgedrukt ofwel opgenomen, waarvoor u media kunt opgeven. U kunt aanvullende opties opgeven voor een opgenomen omslag. Als uw printer is uitgerust met een geavanceerde afwerkeenheid, zoals een inbindmachine, raadpleegt u het onderdeel Afdrukken in het pakket met gebruikersdocumentatie voor informatie over aanvullende omslagopties.

1. Selecteer Door de rug geniet bij Boekjestype en selecteer een inbindrand op het tabblad Opmaak > Boekje vanuit het printerstuurprogramma of vanuit Taakeigenschappen in Command WorkStation.
  2. Geef de instellingen voor Papierformaat en Pagina-uitlijning op voor het binnenwerk van het boekje.
  3. Kies een van de volgende mogelijkheden in het menu Omslag > Invoer van inhoud:
    • Als u een voorgedrukt omslag wilt invoegen, selecteert u Voorgedrukt. Het voorgedrukte omslag wordt samengevoegd met de afzonderlijk afgedrukte binnenpagina's van het boekje. Als u deze optie selecteert, worden de opties Vooromslag en Achteromslag uitgeschakeld.

• Als u een opgenomen omslag wilt opgeven, selecteert u Voor- en achteromslag afzonderlijk. Geef deze optie op om de omslagpagina's en binnenpagina's als een enkele taak af te drukken. Afzonderlijke pagina's van een document worden ingeslagen op een enkel vel dat het omslag van het boekje vormt.

U kunt een opgenomen omslag opgeven wanneer het oorspronkelijke document de omslagpagina's en/of omslagafbeeldingen voor het boekje bevat. De omslaginhoud kan de eerste en laatste pagina van een document zijn, of de eerste twee en laatste twee pagina's, of een willekeurige combinatie. Als u deze optie selecteert, kunt u de opties Vooromslag en Achteromslag opgeven.

• De opties Vooromslag en Achteromslag (alleen voor opgenomen omslagen): met deze opties kunt u snel bepalen of de voor- en achteromslagen aan beide zijden van het vel, enkelzijdig of beide zijden blanco worden afgedrukt, zonder dat u blanco pagina's hoeft toe te voegen in het oorspronkelijke document.

Opmerking: Wanneer een opgenomen omslag met boven binden wordt afgedrukt, wordt het achteromslag aan de buitenzijde automatisch 180 graden gedraaid zodat dit overeenkomt met de afdrukstand van het vooromslag.
  4. Klik op Omslag definiëren om het instellingenvenster Omslagmedia te openen waarin u het medium, het formaat en de bronlade kunt opgeven. Deze optie is beschikbaar voor voorgedrukte en opgenomen omslagen.
  5. Geef het medium en papierformaat op voor het voorgedrukte tussenvel of voor uw opgenomen omslagen.
  6. Selecteer de lade die de voorgedrukte tussenvellen of opgenomen omslagen bevat, en klik op OK.