Boekje maken

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Inslag met Boekje maken

Boekje maken is een inslagfunctie waarmee u meerdere pagina’s van een afdruktaak in een boekjesstijl kunt afdrukken zonder dat meer geavanceerde inslagprogramma’s nodig zijn.

Inslag is het proces waarbij meerdere pagina’s op een enkel vel papier worden afgedrukt. Wanneer de ingeslagen vellen als katernen worden samengevouwen, volgen de pagina’s elkaar op in leesvolgorde.

Boekje maken is ontworpen voor 2-per-vel-inslag, waarbij vier afzonderlijke pagina’s van het document worden ingeslagen op een enkel vel dat dubbelzijdig wordt afgedrukt. Hierbij worden dus twee documentpagina’s aan beide zijden van een enkel vel papier afgedrukt. Er kunnen taken mee worden ingeslagen die met vrijwel elke toepassing zijn gemaakt.

De volgorde waarin pagina’s worden ingeslagen wordt bepaald door de geselecteerde inbindmethode.

U kunt Boekje maken openen vanuit het printerstuurprogramma of vanuit Taakeigenschappen in Command WorkStation. U kunt op twee manieren werken met Boekje maken:

• Met behulp van de wizard van Boekje maken - aanbevolen voor nieuwe of beginnende gebruikers

• Door het opgeven van instellingen in het hoofdvenster van Boekje maken - aanbevolen voor ervaren of gevorderde gebruikers

Opmerking: Als u Boekje maken hebt geopend vanuit het printerstuurprogramma, wordt Gemengde media met 1 per vel op de rug binden niet ondersteund in het printerstuurprogramma. Als u deze functie wilt gebruiken, moet u de taak verzenden naar de wachtrij Blokkeren in Command WorkStation.

In deze Help wordt de inslagopmaak 2 per vel beschreven. Als uw printer is uitgerust met een geavanceerde afwerkeenheid, zoals een inbindmachine, raadpleegt u het onderdeel Afdrukken in het pakket met gebruikersdocumentatie voor informatie over aanvullende opties.